Tuesday, February 16, 2010

Mesekönyv gyűjtemény // Picture books collection

This is my picture book collection, it is never whole, because I always give pieces away to spread the great books. I have a section of English books, two section of contemporary Hungarian illustrators' books and on the last shelf most of the books are illustrated by my absolutely favourite illustrator László Réber.

Mint a képen jól látható ez nem négy egymás mellett lévő polc, hanem négy egymás alatt lévő polc (és az ötödik már ide sem fért, ott a régi könyvek vannak, amiknek a gerincei igencsak viseletesek).
Sok nagyon jó könyv itt nem is látható, mert mindig továbbajándékozódnak valahogy.
Egy polcnyi angol nyelvű képeskönyv és néhány egyéb illusztrálással kapcsolatos könyv és katalógus van a bal felső szekcióban, aztán két adag leginkább kortárs (és főleg magyar) illusztrátorok munkáiból, és a jobb alsó kép nagyrészét a Réber László illusztrálta Janikovszky és Lázár Ervin könyvek képezik kiegészülve egyéb nagyszerűkkel.
Mint a leírásból is jól látszik, bár olvasni nagyon szeretek, ezeket a polcokat jóval inkább az illusztrációk határozzák meg, mint a szövegek.
These are my most favourite English books, all the Oliver Jeffers', two by Delphine Durand, a Timothy Basil Ering book, one of Catherine Rayner's and one of Emily Gravett's works.

Az alsó képen pedig egy külön válogatás a legkedvencebb könyvekből, a teljes idáig megjelent Oliver Jeffers életmű, két Delphine Durand, egy gyönyörűen megfestett Timothy Basil Ering könyv, valamint egy-egy darab Emily Gravett-től, és Catherine Rayner-től.

1 comment:

Anonymous said...

Toot & Puddle (Duda és Pocsolya) Holly Hobbie könyveit keresem. Nem baj, ha angolul.
Tud esetleg ebben segíteni?
eszterh@citromail.hu címen tud üzenetet hagyni.
Köszönöm!